Full service installatiebedrijf in Hilversum

Er is veel mogelijk om ouderen langer veilig thuis te laten wonen

Ouderen zijn langer gezond en willen langer comfortabel en zelfstandig thuis wonen. Maar niet elke woning heeft hiervoor de juiste voorzieningen. Aanpassingen kunnen nodig zijn. Ketelaar, expert op het gebied van domotica, elektra en sanitair, kan u op maat adviseren over wat mogelijk is en helpen bij het realiseren van de gewenste aanpassingen.

Steeds minder ouderen kiezen voor een plaats in een zorginstelling. Liever blijven ze in hun eigen huis of appartement wonen. Thuis, met hun eigen vertrouwde spullen om zich heen, in een omgeving die ze kennen. De overheid stimuleert dit. Met nieuwe wetgeving sluit het kabinet aan bij deze ontwikkelingen. Maar lang niet elke woning heeft de voorzieningen die ouderen nodig hebben om veilig en comfortabel zelfstandig te kunnen blijven wonen. Veiligheid en comfort Tot 2021 zijn er jaarlijks duizenden extra woningen voor senioren nodig. Vanwege de economische crisis is er minder nieuwbouw. Daarom moeten bestaande woningen aangepast worden. Daarbij is veel mogelijk. Volgens Jan Haselager, directeur van Ketelaar Installatie Service, wordt vaak gedacht aan onnodig ingewikkelde oplossingen. “Vaak kunnen eenvoudige veranderingen al zorgen voor een groot verschil in veiligheid en comfort.”

Eenvoudige aanpassingen waaraan u bijvoorbeeld zou kunnen denken zijn:

 • – een antisliplaag op de badkamervloer
 • – een douche zonder instapbak
 • – vervanging van de oude badkuip door een moderne douchecabine
 • – een één-hendel mengkraan, om het gebruik van uw kraan makkelijker te maken
 • – plaatsing van een wc op uw slaapkamerverdieping
 • – een buitenlamp die automatisch aangaat als u thuiskomt
 • – een bewegingssensor, zodat ’s nachts de lamp brandt als u uit bed gaat
 • – voldoende licht boven het aanrecht waardoor u veilig en prettig kunt koken
 • Onveilig

  Op het gebied van veiligheid zijn er volgens Haselager vaak nog veel slagen te maken. Zo zien de medewerkers van Ketelaar zeker in oudere woningen nog regelmatig gevaarlijke open geisers. “Op zijn minst is dan een CO2-sensor nodig”, aldus Haselager. Maar ook niet geaarde wandcontactdozen en niet goed functionerende rookmelders zijn geen zeldzaam verschijnsel, signaleert Haselager van Ketelaar. “Een koffiezetapparaat brandt door en het leed is niet te overzien.”

  Domotica

  Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen apparatuur en systemen, zoals cv-ketels, verlichting en alarminstallaties, steeds meer op afstand bediend en gecontroleerd worden. Haselager: “Met domotica kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ook als ze beperkingen hebben. Hun kinderen of andere familieleden kunnen op afstand helpen en een oogje in het zeil houden.”

  Deskundig

  Ketelaar realiseerde al talrijke projecten, waaronder in verschillende zorginstellingen, waar aanpassingen voor senioren nodig en gewenst waren. Het bedrijf heeft veel ervaring op het gebied van domotica en een uitgebreid netwerk van specialisten met wie het samenwerkt. “Als een woning aanpassing behoeft, is niet iedereen zich altijd bewust van het belang en zelfs de noodzaak om eerst een goede installateur in te schakelen”, zegt Haselager, “terwijl juist díe de aangewezen persoon kan zijn voor het juiste deskundige advies en de gewenste service.”